Otteluraportti T13 Liiga Pohjoinen karsinta HK - KPV

20.12.2021


Mustat minuutit D-tyttöjen ensimmäisen karsintavoiton esteenä.

D-tytöt pelasivat lauantaina 4.12. ensimmäisen pelinsä Liiga Pohjoisen karsinnoissa. Kotipeli pelattiin Kokkolassa ja vastassa KPV. Vierasjoukkueella oli siis huomattavasti lyhyempi matka pelipaikalle

 

D-tytöt on karsinnoissa mukana nuorella joukkueella, kun noin 2/3 joukkueesta on 1-2 vuotta nuorempia kuin vastustajat, joiden joukkueet koostuu lähes täysin T13 (2009) ikäluokan pelaajista. Tästäkin huolimatta Kokkolan Kipparihallissa nähtiin tasainen vääntö, jossa tytöt olivat etenkin ison osan toisesta jaksosta todella paljon parempi joukkue luoden useita hyviä tilanteita KPV:n maalille!

Ensimmäinen jakso alkoi tyttöjen osalta hieman jännittyneesti ja oma peli ei lähtenyt rullaamaan. KPV tuli vahvasti päälle ja vaikeutti tyttöjen tekemistä. Myöskään tyttöjen totutusti todella vahva puolustuspelaaminen ei ensimmäisellä jaksolla ollut täysin uomissaan ja KPV pääsi tekemään kolme maalia melko nopealla aikataululla. Jakson edetessä tytöt pääsi kuitenkin hieman paremmin peliin mukaan ja loi vastahyökkäyksillä lupaavan oloisia tilanteita.

Toiselle jaksolle painotettiin, että aika riittää, mutta pitää uskaltaa pelata omaa peliä. Ja niin tytöt pelasivatkin! Jos ensimmäisellä jaksolla mentiin vähän piiloon eikä haluttu riittävästi palloa joukkuekaverilta niin nyt etsittiin taskut ja tyhjät tilat ja uskallettiin pelata palloa niihin. Se avasi paljon tilaa kentälle ja toi useita maalintekotilaisuuksia tytöille. Pitkään mentiinkin meidän tyttöjen hallitessa kenttätapahtumia täysin ja saatiin aikaan kavennusmaalikin. Tämä oli hyvä osoitus siitä mihin tytöt pystyy kun pelirohkeus on kohdallaan! Lähes välittömästi kavennusmaalin jälkeen vastustajan hyökkääjä pääsi turhan helposti viimeistelemään kaksi maalia ja kuin salama kirkkaalta taivaalta tulleet maalit siirsivät otetta pelistä taas Kokkolalaisille. Tytöt päättivät kuitenkin taistella pelin loppuun asti, kuten meidän tyyliin kuuluu ja pelin painopiste kääntyi uudelleen kohti KPV:n maalia ja lopulta toisen kavennusmaalin myötä pelin loppulukemat kirjattiin 2-5.

Tulosta pitää aina kunnioittaa ja KPV oli tällä kertaa tehokkaampi omissa paikoissaan. Kuitenkin myös jossiteltavaa jäi, sillä yksi tyttöjen laukaus kävi maalin yläkulmassa kimmoten takatolpasta ulos maalista, mutta joskus laukaus voi olla näköjään liian täydellinen eikä sitä sitten tuomarikaan nähnyt Mitä se maali olisi sitten muuttanut pelin kulussa, sitä emme nyt saanut tietää

D-tytöt jatkaa Liiga Pohjoisen karsintapelejään lauantaina 18.12. kun jälleen Kokkolassa vastaan asettuu GBK YJ. Kova peli tiedossa, mutta niitä meidän tytöt tarvitseekin!